Ofte stillede spørgsmål

Oversigt:

Her finde du svar på de mest gængse spørgsmål:

Her vil du kunne finde et opslagsværk med alle vores guides, gode råd, tips og tricks og alt hvad vi ellers har af guldkorn inden for natursten.

Hvor mange chaussésten kan der være på en palle

Dette er baseret på vægt, da der kun kan være 1000kg på en palle. Så alt efter chausséstens størrelse og variation kan dette variere en del. Se nærmere inde under de forskellige chausséstens produkter vi har her på shoppen, der er beskrevet ca. antal. pr. ton.

Hvad er en brosten

En Brosten bliver af nogen også kaldet en "rugbrødssten" grundet dens form. Dette er en belægnings som man kan bruge til mange formål. Dog hovedsageligt bliver den brugt som belægsningsten hvor på alt slags trafik kan færdes. Se vores udvalg af brosten her

Hvad er en chaussésten

En chaussésten bliver brugt i stor stil som belægningsten, for sig selv men også imellem større elementer som fliser. Du vil kunne se den ved de fleste fortove rundt om i landet, hvor der er nogle store fliser og chaussésten omkring.

Hvad er forskellen på brosten og chaussesten

En chaussésten er en lille kvadratisk belægningssten som de fleste, i sær medierne, fejlagtigt kalder en brosten. I sær når man ser mediedækning af optøjer hvor der bliver kastet med sten hører man tit "der bliver kastet med brosten" En chaussésten er som oftest omkring 10x10x10 cm En brosten er ca. 21 x 14 x 15 cm

Hvor mange chaussesten går der pr. m2

Da de fleste chaussésten er kløvet vil de variere i målene. Det vil gøre sig udslag i vor mange du skal bruge pr. m2 Men ca. 85-100 pr. m2

Hvor lang er en kantsten

Man kan få kantsten i mange forskellige størrelser. Men standarden er enten 50 eller 100 cm

Hvordan sætter man kantsten?

Du kan se vores guide til sætning af kantsten her: Se guiden her

Hvor tykt et lag granitskærver skal man bruge?

Vi anbefaler i indkørsler er du bruger 11-16 mm skærver i et lag af ca. 4 ca.

Hvor stor er en brosten?

En brosten er ca. 21x14x16 cm

Hvor meget vejer en brosten?

En Brosten vejer 15-20 kg stykket. Det svinget lidt grundet den kløvet overflade

Hvor meget vejer en chaussesten?

En chaussésten vejer 2-2,5 kg

Hvor meget vejer en granit kantsten?

Det kommer an på mål og farve af den kantsten du skal bruge. En lys grå 6 x 20 x 100 cm vejer ca. 35 kg. En sort 10x30x100 cm vejer ca. 85 kg.

Hvor tykke er granitfliser?

Granitfliser kan variere fra 2 cm og op til 6-7-8 cm tykkelse. Vi anbefaler tykkelse og overflade baseret på hvor og hvordan det skal bruges.

Hvad bruger man til at klæbe granitfliser med?

Stenhuggeren anbefaler en alm. flise klæb som f.eks. alfix eller Lip universal klæb

Hvor ligger jeres fliseudstilling?

Du kan komme og se vores udstilling på Sletten 5 i Holstebro (Holstebro Stenhuggeri) Eller Flyvej 18c i Skive

Hvad er bedst som sålbænk?

En sålbænk i skifer er meget udbredt og populær.

Hvad er natursten?

Natursten betyder sten der kommer direkte fra naturen. Alt noget et materiale der er brudt fra naturen.

Hvor gammelt er granit?

Granit er mange millioner år gammelt, dog kan det varierer fra område til område hvor granit findes, hvor mange millioner år gammelt det egentligt er.

Hvordan bygger man et udekøkken?

Et udekøkken består af et stel, hvor en bordplade monteres ovenpå. Om vi snakker et stel af galvaniseret stål, træ eller endda af granit, er sagen underordnet. Herefter vil der som oftest blive monteret en bordplade i Granit med udskæring til vask, armatur mv.

Hvordan skifter man vindueskarm?

Kunno Bonne har i samarbejde med Granitbutikken lavet en guide til hvordan du montere/skifter en vindueskarm. Den kan findes her: Se guiden her

Hvor mange kilo kan en granit flise tåle?

Da granit er et naturmateriale kan man aldrig med 100% give et svar på dette, da 3 fliser vil alle være forskellige. Det vigtigste når vi snakker fliser er hvordan trykket ligges, hvis fliser er stabilt understøttet kan den holde til meget mere end hvis man bruger en flise som dæksel til en åben brønd f.eks. Indendørs 1-2 cm Udendørs 2-6 cm Alt efter former for trafik, snakker vi biler skal man op i 6 cm

Hvad er en kompassten?

En kompassten eller en kompasrose er typisk en flise hvor et klassisk kompas er indgraveret i stenen.

Granit fliser på trappe hvad gøres med stødtrin?

Mange vælger også at beklæde stødtrinnet med samme natursten som på selve trin eller repo.

Hvor bredt skal et trappetrin være?

Når vi taler bredde som i hvor bred en dør, eller lign. skal den dække. Så kan det jo variere vidt alt efter hvad trinnet leder op eller ned til. Men aldrig mindre end døren eller åbningen trinnet leder til, hellere bredere end f.eks. hoveddøren.

Hvor dybt skal et trappetrin være?

Vi anbefaler en god trædeflade/trindybde der hedder 30 cm min. Så kan man gå både op og ned af trappen uden risiko for at miste fodfæstet.

Hvor stejl en trappe til hoveddør?

Vi anbefaler 15 cm som en god komfortabel trinhøjde. Så kan alle være med både når det er går op, og når det går ned.

Vand i haven hvordan?

Vand i haven er et enormt bredt udtryk. Her er det nærmest kun fantasien der sætter grænsen. Alt fra vandsten, havebassiner, springvand.

Hvordan sætter jeg en vandsten op i min have?

Når vi snakker opsætning af vandsten er der 2 forskellige slags. Reservoir løsninger og baljeløsninger Den letteste at sætte op er en reservoir løsning, da du ikke skal grave balje mv. ned. Den kan sætte op hvor du synes, der skal bare være adgang til strøm. En baljeløsning er den klassiske hvor du skal have gravet en balje ned, med et låg på som du så dækker til med skærver eller lign.

Havebassin hvordan laver man et vandløb?

Når du anlægger et vandløb går den jo typisk fra højt punkt til et lavere punkt, hvor den så falder i en anlagt sø, eller i et kar. I karet eller i et filtrerings system ved siden af ligger pumpen så og pumper vandet via slange op til toppen igen, for derved at skabe cirkulationen i system

hvad bruger man til at samle vand til sin vandsten?

Der er mange der har en tønde i plastik eller lign. til at stå, der opsamler regnvand fra tagrende eller lign. Det er en fantastisk idé at bruge regnvand i vandsten mm. da du undgår problemer med kalk.

Hvad kræver et havebassin?

Alt efter størrelse og mængde kan man få en støbt bund som vil agere som et kar man kan grave ned. Ellers skal man grave ud og beklæde med bassinfolie, efter givende foreskrifter.

Hvad kræver et havebassin?

Et større havebassin kræver at man graver ud som man vil have bassinet og derefter beklæder det med bassin folie, efter forskrifterne.

Hvad skal man bruge til et springvand?

Et springvand hvor vandet hopper op over vandoverfladen, i forskellige mønstre. Her skal der enten et dyssesæt monteres på en alm. pumpe eller også skal man ud og investere i en rigtig springvandspumpe der kan arbejde med tryk mv. Dette kommer meget an på mængden af vand + højde på spingvandet

Hvordan undgår man at rense vandstenspumpe?

Det korte svar her er: "Det gør du ikke" Vi anbefaler klart at man en gang om året minimum tager pumpen op åbner den og rengører den jf. vores vedligeholdelses guide.

Hvordan installerer man en vandsten?

Du kan se vores video guide her: Hvordan man montere en vandsten
 

Hvad er komposit bordplade?

En komposit plade er et støbt materiale der som oftest består af knust granit der er støbt sammen ved hjælp af resin,eller andet. Dog findes der mange forskellige mærker inden for komposit, som alle producere deres plader på deres egen måde.

Hvad er marmor carrara?

Carrara marmor er et specifik type hvid marmor fra Italien. Det er den klassiske hvide marmor med de sort/grå årer igennem sig som er meget populær herhjemme.

Log ind på Granitbutikken

Her kan du logge ind

Husk login

DAG-TIL-DAG Levering

Ring til os på: 89939310