Gode råd til vedligeholdelse af din bordplade
 

Poleret:

Vedligeholdelse af polerede bordplader er den letteste, da poleringen forsegler bordpladen, så fedtstoffer og andet har svært ved at trænge ned i pladen. Dog er overfladen ikke helt lukket, man kan eventuelt anvende Antiplet Nano. Dette mætter din køkkenbordplade uden at ændre farven, og efterlader vand og andre fedtstoffer ovenpå pladen som perler. Hvis man derimod ønsker at fremhæve farven skal man anvende Akemi farvefremhæver eller Super Dark alt efter hvor markant farven skal være.

Sleben:

Er din bordplade efter polering blevet sleben, så den fremstår mat, er overfladen i granitten igen åbnet, og derfor er det specielt vigtigt at mætte den. Dette gøres på samme måde som for polerede bordplader ved brug af enten Antiplet Nano eller Akemi farvefremhæver alt efter dine ønsker.

Brændt/børstet:

Har din bordplade en ruflet overflade, der forekommer efter pladen er blevet børstet/brændt skal den ligesom for matslebne plader mættes for at undgå fedtstoffer og væsker. Samme metoder til rengøring gælder for brændt/børstet som for slebne.

Komposit:

I modsætning til granit har komposit en lukket overflade, hvilket gør at det ikke er nødvendigt at mætte overfladen, og derfor vil vi blot anbefale Antiplet inden brug.

  

 

Bordplader

Der er forskellige meninger når det kommer til de bedste bordplader, men anbefalingen er absolut granitbordplader. Bordpladen er samlingsstedet og skal samtidigt være et godt sted at arbejde, og det er derfor vigtigt at vælge en bordplade der kan holde til lidt af hvert.

En granitbordplade er af tidløst og stort set vedligeholdelsesfrit materiale, og er velegnet til alt fra bagning til varme gryder. Altså er granit funktionelt, stærkt, holdbart og tåler stor varme påvirkning.

Granitbordplader findes i dag i rigtig mange forskellige farver og overflader, så du kan få lige det du ønsker, og den du mener vil se bedst ud hjemme hos dig.

Alternativet til granitbordplader kunne være en komposit bordplade, som forarbejdes og behandles stort set som granitplader, men er et støbt materiale. Det findes i et endnu større udvalg af farver og strukturer, og kan fås helt ned til 12mm i tykkelsen. Normale granitbordplader fås i mål på ca. 3 meter gange 2 meter i bredden, samt en tykkelse på 2 og 3 cm som standardplader. Kompositplader tåler dog ikke varme i lige så stort omfang som granitbordplader, og der kan derfor fremkomme ring på bordpladen ved hensættelse af varme gryder og pander.

Udover komposit er skifer også en mulighed som bordplade. Mange vælger en skifer bordplade, fordi det skaber et rustikt og smukt spil i et køkken.

Udover granit, komposit og skifer har man også muligheden for at bruge marmor i køkken eller badeværelse, som fremstår mere varmt. Mange af de gamle typer marmor ses i dag som retro, men anvendes stadig i høj grad til bordplader, da det er en visuelt blød sten, som skaber et eksklusivt look.

Når du vil købe en bordplade i natursten, kan det være en fordel at se prøver på stenene, da det er utroligt svært at gengive farve udtrykket i stenen på print eller skærm. Dette er dog det smukke og fascinerende ved at vælge bordplade i natursten, da du får naturen ind i dit køkkenbord, og hver dag har muligheden for at se nye ting i bordpladen.

Når du har valgt den rigtige type natursten får du en uforgængelig løsning med et tidløst udtryk med få krav til vedligeholdelse. Så gør som mange andre danskere og vælg en bordplade i natursten hvis du ønsker en vedvarende løsning med et eksklusivt udtryk.

https://www.granitbutikken.dk/granit-i-boligen/granit-bordplader/

 

Bordplader bliver dag ud og dag ind udsat for stor påvirkning og slitage, da de skal lægge ”ryg” til forskellige aktiviteter forbundet med madlavning. Derfor er det vigtigt at plejen af især af køkkenbordplader følger forskrifterne.

Når det kommer til vedligeholdelse og behandling af en naturstens bordplade er der forskellige måder at gribe sagen an på. Det er først og fremmest en god ide at sende et billede til os på e-mail, da vi ud fra dette kan finde ud af hvilken type sten det drejer sig om, og dette kan vi bruge som baggrund for at give dig den bedste vejledning til behandling af din bordplade og dine ønsker.

Der findes mange forskellige produkter til vedligeholdelse af de forskellige granittyper, men som udgangspunkt anbefales det til daglig rengøring, at bruge lunken vand med ganske lidt universalrengøringsmiddel så som Ajax eller Akemi Trippleeffekt, som renser, plejer og beskytter. Brug aldrig fede rengøringsmidler såsom gammeldags brun krystalsæbe, da dette kan skade bordpladen. Derudover fraråder vi også madolie, salatolie og andre typer olie. Vores plejeserier er produkter der alene er udviklet til naturstensplader, og det er derfor din garanti for de bedste resultater ved vedligeholdelse af dine naturstens plader.

Granit har en porøs overflade, der kan opsuge forskellige fedtstoffer hvis overfladen ikke mættes. Der er tale om tre forskellige overfladetyper indenfor granit, og hver har forskellig vedligeholdelses metode. Derudover kan der også være tale om en kompositbordplade.
 

Find Granitbutikkens sortiment af plejemidler velegnede til natursten her: https://www.granitbutikken.dk/pleje-til-natursten/

 

Log ind på Granitbutikken

Her kan du logge ind

Husk login

DAG-TIL-DAG Levering

Ring til os på: 89939310