Sætning af kantsten

Afhængig af placering

Kanten ved en belægning er som regel det svageste led i en anlægsopgave. Det er her belægningen kan skride ud og derfra en eventuel skade kan brede sig ind i selve belægingen. Derfor er det vigtigt med en stabil kant. Små sten ligger ikke lige så stabilt som store sten, så netop her er det vigtigt med stor styrke.

Kantsten er den perfekte indramning af bede, græsplæne eller indkørsel. Hvis kantstenen skal adskille fortov eller indkørsel op til grus, jord eller græsplæne, skal der laves et stabilt fundament til kantstenen. Fundamentet kan her med fordel bestå af en trekantsstøbning af en betonblanding. Mindst 10 cm. understøbning, 15 x 15 cm. bagstøbning og 10 x 10 cm. forstøbning.

Komprimeret stenmel kan anvendes, hvis belægningen ikke umiddelbart skal kunne tåle hård belastning som for eksempel trafik. Hvor kantstenen danner skel mod gang- eller cykelsti, er sætning i grus eller stenmel et tilstrækkeligt solidt underlag.

Hele kantsten strækningen skal helst fremstå som en sammenhængende enhed. For kløvet granit, der er lidt grov i hugningerne kan accepteres en fuge bredde på op til 10-12 mm.

Vejledning til sætning af kantsten i granit

 

Produkter

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her


Flyvej 18C, 7800 Skive


Tlf.: +45 89939310
mail@granitbutikken.dk
Cvr-nr: 32349048

Granitbutikken er CO2 Neutral

Granitbutikken på Facebook